Home / Articole / Ce este un NVR

Ce este un NVR

 

NVR-ul este un inregistrator video de retea pentru camere IP. Functioneaza atat cu camere IP cablate, cat si cu camere IP wireless. Pentru o buna functionare si compatibilitate, in primul rand ambele echipamente trebuie sa aiba standardul ONVIF inclus. (adica daca nu sunt fabricate de acelasi producator sa fie compatibile)

Un NVR inregistreaza camere de supraveghere la diferite rezolutii in functie de capacitatea lui si a camerei. O rezolutie buna este cea Full HD 1080P redata de camerele IP de 2MP, insa tot cea depaseste aceasta rezolutie ofera o claritate si calitate tot mai buna imaginii.

Camere Full HD 1920×1080 gasiti pe site-ul nostru in shop, click aici.

Spre deosebire de camerele analogice, la camerele IP se poate schimba rezolutia astfel incat sa poata fi vazuta de NVR, in cazul in care rezolutia camerei este mai mare decat cea a nvr-ului. Multe NVR-uri au si functie de DVR sau XVR, la ele putand fi adaugate si camere analoge sau HD.

Cum un NVR nu are mufe ca in cazul unui DVR, conectarea dintre camera IP si NVR se face printr-un switch sau router, exceptie fac NVR-urile POE care au un numar de mufe egal cu numarul de camere maxim suportate. De obicei 4 canale, 8 canale sau 16 canale. In acest caz camerele vor fi conectate direct la NVR.

Pentru sfaturi si compatibilitate in achizitionarea unui NVR ne puteti contacta.

 

Avantajele unui NVR

Rezolutia nu este fixa

Daca este poe nu trebuie instalat decat un singur cablu. Pe acest cablu vine atat semnalul cat si alimentarea.

 

De ce preferam NVR-ul ?

In cazul unui sistem digital IP avem o unitate de stocare tip NVR, camere IP , un switch central ce face legatura intre toate echipamentele si cablu de retea ce conecteaza toate dispozitivele. In acest caz, conectarea fizica la internet a sistemului video se face prin conectarea switch-ului la router-ul de internet (switch-ul “colecteaza” camerele si NVR-ul). Ca si in cazul sistemului analogic, exista posibilitatea apelarii la dispozitive wireless pentru a elimina cablul din ecuatie.

Besder NVR 4 ch back

NVR-urile propuse de noi spre vanzare au iesire HDMI pentru a conecta un televizor si iesire VGA pentru  monitor.

 

Vezi care NVR IP cu 4 sau cu 8 canale este bun pentru tine. Alege cea mai buna solutie 

 

 

Check Also

Camera video pentru animale de companie

Pleci in vacanta dar la hotel nu ai voie cu animale de companie ? Nu …